Päivän punastus
punajuuria
vettä
ripaus suolaa, mustapippuria ja rosmariinia
ruokakermaa
sulatejuustoa
fetajuustoa tai sinihomejuustoa pinnalle
Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (40-50 min). Jätä juuret kiinni, niin keitinveteen irtoaa vähemmän väriä. Jäähdytä kypsät punajuuret kylmässä vedessä ja kuori sen jälkeen. Kuoret lähtevät ihan helposti, mutta pinkkiä väriä käsissä ei pidä pelätä (jos oikein huonosti käy, lähtee pois sitruunalla).
Pilko kuoritut punajuuret takaisin kattilaan ja lisää vettä keiton ainekseksi. Lisää mausteet (suolaa varovasti!!) ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta kärsivällisesti sauvasekoittajalla ettei roisku (tässä mitatataan, matoitko antaa kiehua tarpeeksi kauan! keitosta tulee kökköisempää, jos juuret ovat raakoja eivätkä soseudu kunnolla). Lisää reilu loraus kermaa ja sulatejuustoa maun mukaan. Hämmennä kuumentaen tasaiseksi. Kun keitto on kiehuvaa, ota kattila liedeltä ja annostele keittolautasille. Murenna päälle fetaa tai sinihomejuustoa. Jos haluat hifistellä, lisää pintaan kevyesti vielä tuore rosmariinin tai timjamin oksa. Tarjoa esim sämpylöiden ja leikkeleen tai paahtoleivän kera.
Aika kevyttä, samettista ja mielettömän hyvää!
Kommentit