Mitä tekee nainen, kun polkupyörästä kuuluu epämääräistä rahinaa? Joku voisi pyytää poikaystävää/aviomiestä/isää tai muuta vastaavaa kaksilahkeista vilkaisemaan murheenkryyniä. Mutta koska ketään edellä mainituista ei ollut tavoitettavissa ja koska olen itsenäinen nainen ja koska olen myös ns.insinöörisnaisia, pidin asianani selvittää rahinan syy itse. Siis: esiin Me Naisten pyöränhuoltoliite, sangollinen lämmintä vettä astianpesuaineella höystettynä, vanha pinkki tiskiharja ja pinkki rätti (väri on tärkeä, se mätsäsi paitaan) ja pullollinen sitkostettua voiteluöljyä. Pyörä ylösalaisin pihalle lähelle kaivoa, ja operaatio saattoi alkaa!

Ensin pesin pyörän huolellisesti joka paikasta, myös laakerit, ketjut ja rungon. kauheasti mönjää ja hiekkaa tuli esiin. Lopuksi kuivasin pyörän kiiltäväksi ja suihkutin säästelemättä sitkostettua voiteluöljyä ketjuihin (ja sitä saattoi myös mennä kuulalaakereihin, mutta varoin visusti jarrupaloja). Ja pyöritin kädellä polkimia tasaiseen tahtiin, että öljyä meni kaikkialle (ketjuihin). Mutta voi kummaa! Rahina ei loppunutkaan! Siispä analyysin täytyi jatkua:

Otin pinkin iPodin korviltani, joten artisti-Pink sai hiljentyä vähäksi aikaa (turha nauraa, kaikki oli mietitty loppuun asti). Jatkoin polkimien pyörittelyä ja kuulostelin korva tarkkana rahinan alkuperää. Paikallistin äänen alkulähteeksi takapyörän. Lopullinen diagnoosi: aavistuksen soikea rengas hankaa tietyssä kohtaa takalokasuojaan. Päätin, että rengas saa nyt toistaiseksi kelvata, kunnes ääni alkaa kiusata liikaa. Sitten edessä lienee uuden renkaan osto tai pinnojen käsittely vanhan osalta. Pyörä tuli kuitenkin hienosti huollettua omin voimin naapurin japanilaisten vaihtareiden kannustaessa pihalla vaihtelevalla menestyksellä.

Pyytäisin huomioimaan ammattisanaston ilmiömäisen ja sujuvan käytön luonnollisessa arkikielessä.

Mitäs muuta olen puuhaillut? Olin viime viikon siskontyttöä vahtimassa. Kävimme mm. Espalla piknikillä ja Marimekon muotinäytöksessä Vanhalla ylioppilastalolla. Musiikit, värit ja valot tempasivat pikkumimmin mukaansa, ja hän halusi tanssia koko ajan 1-vuotiaan innolla. Ihana aurinkoinen tyttönen! Tapasin myös ihanaa ystävääni pitkästä aikaa, kävimme Tokoinrannassa vesisadekävelyllä ja puimassa elämää, kun nöösi nukkui päiväunia vaunujen suojassa. Nyt olen kotosalla taas vaihteeksi. Muutto alkaa lähestyä pikemmin kuin arvaankaan, ja olen alkanut taas pakata.

Eilen varmistin itselleni uuden asunnon, pääsen muuttamaan siihen heinäkuun alusta. 50m2:n kaksio, lasitettu parveke, vaatehuone, juuri remontoitu kylppäri ja kaapistot. Remontin yhteydessä juuri asennettu laminaattilattia. Ennen muuttoani saan maalata ja tapetoida kämpän mieleisekseni, vuokraemäntä maksaa kaikki tarvikkeet! Pääsen siis ihanaan asuntoon, ja siitä on tarkoitus tula pitkäaikaisempi kotini. Uusi kotini sijaitsee kuudennessa kerroksessa rauhallisella paikalla, josta upeat lenkkeilymaastot heti kotiovelta. Keskustaan matkaa noin kaksi kilometriä, treenikentälle saman verran. Tämä kaikki aika sopuisaan hintaan ja vain yhden kuukauden vuokra takuuksi :) Lisäksi koira on ok, ja vuokrasopimus samantien voimassa toistaiseksi. Suhteista todella on hyötyä!!