Oppikaamme kaikki pari totuutta satututkija Hilkka Ylösen avustuksella. (Juttu julkaistiin Hesarin NYT-liitteessä(23.-29.1.2009)) Tässä vain muutamia parhaita paloja. Omat mietelmäni opetuksista pinkillä, kuinkas muuten :)

Jossain vaiheessa tarinaa Lumikki on onneton ja pikkulintu laulaa hänen olallaan. Lumikkihan on sankaritar ja onneton, kun prinssistä ei ole vielä tietoakaan. Pienet linnut tunnetusti ilahduttavat ihmisiä. Nyt kaikki sinkkutytöt, iPodit pois korvilta ja pihalle, jos prinssiä ei ole vielä näkynyt! Pikkulinnut lohduttavat, ja ehkä prinssitkin usaltavat ottaa kontaktia ja tulla juttelemaan, kun rinsessä ei kulje omaan maailmaansa sulkeutuneena!

Miksi juuri prinssi sitten on niin ihana?? Hän on korkea-arvoinen, omaleimainen, rikas ja komea, ja hänellä on valkoinen ratsu sekä linna. Ulkoiset seikat merkitsevät, eikä sillä luonteella ole niin väliä.  No tämähän on tietenkin aivan totta. Materialismi on kaikki, muulla ei ole mitään väliä! "Hei hani, ihan kiva heppa sulla, mut vähän kämänen kaksio. Nou thanks!" Joo, siis tähän tähdätään. Tässä on kranttuilulle perustetta.

Mikseivät prinsessat käy töissä?Monet heistä eivät kuulma oikein osaa mitään. Ainoa, mitä esimerkiksi Ruusunen yritti, oli kehrääminen, ja tiedetäänhän sekin, miten siinä kävi! Parempi, kuin ei olisi yrittänyt ollenkaan! Onkohan toi satututkija nyt ottanut ollenkaan huomioon tuota edellistä kohtaa? Jos prinsessalla kerran oli tommonen prinssi, niin eihän sen tarvii tehdä mitään muuta! Sitä paitsi, eiköhän prinsessana olemisessa ole jo ihan tarpeeksi (voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta, kyllä muiden passuuttaminen yms käy ihan työstä ;D).

Eli tytöt, unohtakaa kaikki kesätyöstressit ainakin hetkeksi ja koittakaa sen sijaan löytää uskottava prinssi ja joku palanen maata prinsessoitavaksi. <3