Suvin Skämbylät

ainekset:
 puuroa
 5 dl lämmintä vettä
 50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
 1 rkl siirappia tai hunajaa tai hätätilassa sokeria
 ripaus suolaa
 2 dl vehnäjauhoja
 o,5 dl öljyä tai 50 g sulatettua margarinia
 sopivasti sämpyläjauhoja

Liota puuro veteen ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, lämmitä lisää, väh +42 celsiusta pitää olla). Lisää hiiva, makeutus ja suola. Varmista että hiiva on liennut kunnolla.
Lisää vehnäjauhot ja vatkaa vimmatusti hetki sitkon muodotamiseksi. Lisää sitten rasva ja tunge kädet taikinaan (rakkautta leipään). Lisäile vaivatessa sämpyläjauhoja, kunnes taikina on sopivaa (saa olla pehmeämpi kuin pullataikina!!!). Älä hajoile taikinaan, joka tarttuu käsiin, vaan lisää vaikka vähän rasvaa :)

Anna kohota väh 30 min (siivoa tai käy vaikka lenkillä), leivo skämbylöiksi ja anna taas kohota puolisen tuntia vähintään (tee vaikka vatsalihasliikkeitä -voit syödä ylimääräisen lämpimäisen!). Paista 220 asteisessa uunissa noin vartti. Syö oikein monta voinokareen kanssa heti tuoreeltaan, ja mahakipu on taattu :)

Nam!