Hyväksi havaittu ja taatusti toimiva pannarin ohje :) Auttaa nimensä mukaisesti huoliin semmoisenaankin, mutta indikaattorina toimii hyvän ystävän seura!

Uuninkestävän vuoan koosta riippuen aineksi, minulla tulee noin puolen pellillisen kokoiseen pannariin seuraavasti:

 

5 dl maitoa

3 kananmunaa

25-50 grammaa sulatettua voita tai margariinia huolten vakavuudesta riippuen

1 iso rkl hunajaa (jos on kovaa, voi käyttää nopsaan mikrossa)

2,5-3 dl sämpyläjauhoja (jos tapaus on miltei toivoton, voi käyttää vehnäjauhojakin)

ripaus (alle 1 tl) leivinjauhetta

tavallista sokeria reilu rkl

Vatkaa munat ja maito rivakasti sekaisin vispilällä. Lisää sulatettu rasva ja hunaja sekoittaen. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe ja sekoita löysähköksi taikinaksi. Voit antaa turvota hetken, mikäli maltat. Jollet, lisää vielä ripaus jauhoja.

Kaada voideltuun vuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai sinne päin. Seuraa tilannetta: kun pinta on houkuttelevan värinen, ota pannulappuja apuna käyttäen vuoka uunista lieden päälle. Ripottele päälle sokeri ja anna äsehtiä niin kauan, kun tee valmistuu. Pannari kiinteytyy ja maustuu vielä jäähtyessään, eli äsehtiminen ennen syöntiä on välttämätöntä.

Tarjoile palaset esim marjojen ja jonkin valkoisen (vaniljakastike, tai jäätelö tai kerma) kanssa. Loput palat voi nostaa pöytään, koska ne luultavimmin tulevat rähmittyä paapatuksen jatkuessa joka tapauksessa. Huolet vaativat aivoilta paljon, anna niille energiaa!