Kaikkihan tietävät Maslow´n hierarkian perusperiaatteen: perustarpeet pitää olla tyydytettynä ennen seuraavia tasoja. Pohjimmaisena tulevat fyysiset perustarpeet: ruokaa pitää olla mahassa, ei saa olla liian kylmä ja on pitänyt nukkua jonkin verran. Seuraavana tulevat henkiset perustarpeet: on kivaa tuntea olevansa suht ok tyyppi, niin itsenä kuin muidenkin mielestä. Lisäksi rakkauden kokeminen olisi mainiota. Jos nämä perustasot ovat kunnossa, voidaan siirtyä vielä ylemmälle tasolle, eli energiaa ja motivaatiota riittää itsenä kehittämiseen, esimerkiksi opiskeluun, kouluttautumiseen, työntekoon kivassa tai vielä kivemmassa työpaikassa, harrastuksiin jne. Näin sen siis pitäisi pääpiirteittäin toimia.

Sisäinen Maslow`ni on nyt ikävä kyllä erehtynyt järjestyksestä ja kunkin tason painotuksesta. Ruokaa on, kyllä. Juomaakin vähän (lähinnä vettä kuluu litroittain). Nukkumisen kanssa on stressin ja muun ajanvietteen takia vähän niin ja näin. Ja ne muut fyysiset tarpeet, joita en nyt sitten poliittisen korrektiuden vuoksi tässä rupea erittelemään. Ne nyt sitten vasta onkin ihan sekaisin ja epäkohdillaan ja aiheuttavat tyytymättömyyttä ja turhaumia. No, tästä voimme päätellä, että ylemmille tasoille ei olisi asiaa, vaan minkäs teet? Opiskeltava on.

Harkkatöitä on noin 7 päällekkäin jatkuvasti, samalla pitäisi lukea tentteihin, välikokeisiin sekä käydä vielä luennoillakin. Lisäksi rahapulassa aloin tehdä töitä, joita sitten pakerran viikonloppuisin. Iltaisin pitäisi lenkittää koirat ja touhuta niiden kanssa vähän muutenkin. Sitten kuvioissa on jotenkin ihmeellisesti alkanut pyöriä hirmu kiva mies, jonka kainalossa pitäisi harva se ilta köllötellä. Huh, sanon minä, jos ei tämän kevään jälkeen tule burn out, niin ei sitten milloinkaan! Ja vaikka saattaisi vaikuttaa siltä, että valitan tässä kiirettä tai jotain, niin viime syksyn uskomattoman tylsän elämän jälkeen tämä pyöritys on oikeastaan aika mukavaakin.

Mutta silti, joku päivä tekisi vaan mieli lähteä kaupungille ja hankkia ihanat, epäkäytännölliset ja täysin turhat kengät.