Olen uhrannut itseni tieteen alttarille ja altistanut kehoni huimille kokeille. Viime viikkoisen loistavan olon jälkeen halusin kokeellistaa tuntemukseni: voisiko hyvä olo, keventynyt olemus ja eksistentiaalinen virkeys olla tulosta vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta??

Niinpä otin viikonlopun ajaksi ruokavalioon normit systeemit. Yritin syösä määrällisesti saman verran kuin viikollakin, mutta ruokavalioon kuuluivat nyt viljatuotteet ja peruna sekä jossain määrin myös sokeri. Tulos: Olo oli kauhea!

Koko viikon poissa pysyneet turvotukset ja mahakivut tulivat takaisin, olo oli turvonnut ja väsynyt ja voimaton. Sen lisäksi hiilihydraattihumala lienee totta, sillä oireet täsmäävät luettuihin. Eikä tässä vielä kaikki! Sen lisäksi mieliteot leipän ja makeaan kasvoivat hurjasti, ja sorruinkin, vaikka viikolla ei tehnyt yhtään mieli, eikä tullut mieleenkään syödä esim pullaa, kaiken pahan alkua ja juurta.

Koitan sinnitellä mahdollisimman vähillä hiilareilla tän viikon sunnuntaihin saakka, kun menen porukoille visiitille, enkä viitsi vaatia erikseen mitään ruokia ja systeemejä, mut sit sunnuntaista alkaen, kun olen kotonaja pystyn hyvin päättämään kaikesta itse, niin Jee! Hyvä olo on taas tervetullut!

En aio kyllä nipottaa tästä, saatan silti silloin tällöin syödä esim ruisleipää ja pastaa yms, mutta PÄÄOSIN ja mahdollisuuksien puitteissa ruokavalio olisi vähähiilarinen. Ainakin toistaiseksi:)